Lisää

  Oulussa kauppakeskuksessa jälleen puukotus

  Oululaisessa kauppakeskus Valkeassa tapahtui tiistaina 18. kesäkuuta hieman ennen puoli kymmentä illalla rasistinen puukotus, jossa teini-ikäinen mies löi toista, aikuista, ulkomaalaistaustaista miestä teräaseella. Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Poliisille tuli hälytystehtävä oululaiseen kauppakeskus Valkeaan tiistaina hieman ennen puoli kymmentä illalla. Ilmoituksen mukaan kauppakeskuksessa on tapahtunut puukotus, jonka tekijän vartijat olivat ottaneet kiinni. Paikalle meni useita poliisipartioita ja ensihoidon yksikkö. 

  Ensihoito vei puukotuksen uhrin sairaalaan. Hän on täysi-ikäinen, ulkomaalaistaustainen, Oulussa asuva mies. Teräaseella lyönneistä aiheutui hänelle vammoja ylävartalon alueelle, hän ei ole hengenvaarassa.

  Teosta epäilty on alle 18-vuotias, mutta kuitenkin 15 vuotta täyttänyt, eli ikänsä puolesta hän on rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan. Poliisi on ottanut hänet kiinni ja selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

  Teini-ikäinen puukotti täysi-ikäistä, ulkomaalaistaustaista uhria tiistaina illalla rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan useita kertoja niin, että uhri on tullut yllätetyksi. Poliisin mukaan alaikäinen iski uhria ylävartaloon.

  – Iski sillä tavalla, että uhri ei voinut iskua havaita. Tekijä iski useampia kertoja. Teko oli sellainen, että hengenvaaran uhka oli olemassa, Kiiskinen sanoo.

  Kiiskisen mukaan alustavissa kuulusteluissa on ilmennyt, etteivät tekijä ja uhri tunteneet toisiaan.

  Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja teon motiivia. Alustavasti on tullut ilmi, että teon motiivi olisi rasistinen. On myös viitteitä, että teko olisi kopioitu edellisen viikon kauppakeskuspuukotuksesta.

  Uusimmat

  World News Network
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia