Lisää

  Aurinkoenergia – Se voi parantaa elämänlaatua, tuoda taloudellista hyötyä ja jopa pelastaa ihmishenkiä

  Se synkkä ja myrskyinen yö, joka katkaisi sähköt. Kodin lämpötila laskee, pakastin sulaa, pitkittyessä myös ruoka pilaantuu. Miten tämän voisi edes välttää?

  World News Network

  Kuvittele tilanne: Myöhäinen myrskyinen syysilta, lämpötila laskee ja kuljet esikaupungissa. Yhtäkkiä tulee sähkökatko ja koko naapurusto muuttuu silmänräpäyksessä pilkkopimeäksi. Kunnes saavut talolle jossa on valoa, kodikas ilmapiiri ja sen sisältä näkyy lämpimästi hymyileviä ihmisiä.

  Kyllä, se voisi olla sinun kotisi.

  Olemme kaikki riippuvaisia energiasta. Kehittyneet maat vielä enemmän. Emme ole kuitenkaan immuuneja järjestelmähäiriöille, luonnonvoimille tai jopa onnettomuuksille tai sabotoinnille.

  Menemättä liian syvälle teknisiin yksityiskohtiin, aurinkoenergia voi tuoda lukuisia etuja arkeen. Aurinkoenergiajärjestelmä yhdistettynä energiavarastoon on tehokas tapa saavuttaa osittainen tai jopa täydellinen energiariippumattomuus. Aurinkoenergia varastoituina akkuihin mahdollistaa energian käytön silloin, kun se on itselle sopivaa, ei vain päiväsaikaan auringonpaisteessa.

  Ylimääräistä aurinkoenergiaa voidaan myös myydä ja syöttää verkkoon. On myös järjestelmiä, jotka seuraavat energian hintoja ja myyvät varastoitua energiaa, kun hinnat ovat huipussaan, maksimoiden taloudellisen hyödyn.

  Tietenkään kaikki ei ole aivan näin yksinkertaista, jos sää on pilvinen viikkoja peräkkäin, aurinkopaneelista voi olla vaikeaa saada riittävästi energiaa. Järjestelmää pitää myös huoltaa, mutta toisaalta, mikä järjestelmä ei tarvitsisi huoltoa? Uusiutuvan energian ympäristöhyöty on myös tekijä, jota ei pidä unohtaa. Aurinkoenergia on kuitenkin erinomainen alku kohti energiariippumattomuutta. Tai energiakustannusten tasaamiseksi.

  Vaikka Euroopassa vuonna 2021 alkanut energiakriisi on jo laantunut, energian hinta ei ole palannut entiselle tasolle. Eikä todennäköisesti koskaan palaa. Keskimääräinen sähkön hinta kesäkuussa 2023 Irlannin kotitalouksilla oli yli 0,50 dollaria kWh:ta kohti. Ja Iso-Britannia, Italia, Belgia ja Saksa tulivat lähelle yli 0,40 dollaria kWh. Jos omistat talon jossain näistä maista ja sinun tarvitsee lämmittää kotiasi talvella, tunnet kustannukset, riippumatta tulotasostasi.

  Voit tehokkaasti vähentää energiakustannuksiasi asentamalla aurinkosähköjärjestelmän omalle kiinteistöllesi, et tarvitse kalliita laitteita tai voimalapuiston kokoisia aurinkopuistoja huomataksesi eron. Tyypillinen 4 kW aurinkoasennus tarvitsee noin 25 m² tilaa, joten katto on erinomainen paikka asennukselle.

  Yksinkertainen 4 kW paneelijärjestelmä voi tuottaa jopa 16 kWh sähköä päivässä ihanteellisissa olosuhteissa. Irlannin sähköhintojen mukaan tämä tarkoittaisi lähes 250 dollarin säästöä joka kuukausi. Tietenkään asiat eivät ole aivan näin mustavalkoisia, mutta tämä antaa sinulle käsityksen siitä, millaisissa lukemissa ollaan.

  Edellä mainittu esimerkki on pieni aurinkopaneelijärjestelmä, joka on rakennettu tasaamaan energiakustannuksia. Kun kasvatamme järjestelmän kokoa, esimerkiksi 10 kW:iin ja yhdistämme sen riittävän kokoiseen energiavarastoon, alamme nähdä todelliset edut. Parasta tässä on, että tämä ei todellakaan ole liian kallista tehdä.

  Kyllä, se voisi todellakin olla sinun kotisi.

  Alueilla, joilla ei ole modernia, nykyaikaista infrastruktuuria, sähkökatkot eivät ole harvinaisia. Epävakaan sähkönsaannin seurauksena pakastimet sulavat, ruoka mätänee jääkaapeissa ja juoksevaa vettä ei ole saatavilla.

  Jotkin lääkkeet, kuten rokotteet, vaativat vakaita viileitä lämpötiloja säilyäkseen. Tämä ei ole mahdollista ilman jatkuvaa sähköä.

  Aurinkovoiman avulla vesipumppujen käyttö voi tehdä maanviljelyn mahdolliseksi kuivassa ilmastossa. Kehitysmaissa köyhemmillä alueilla voisi olla hyvä ajatus myös harkita yhteisön yhteistä aurinkopaneelijärjestelmää yhteisön vesipumppujen käyttämiseen, jotta ihmisten ei tarvitsisi kävellä pitkiä matkoja ja kantaa raskaita vesiastioita kotiin.

  Aurinkovoima myös pelastaa henkiä.

  Sijoittaminen kunnolliseen ja suureen aurinkopaneelijärjestelmään riittävällä energiavarastolla voi kuitenkin olla merkittävä alkuinvestointi, jota voi olla vaikea perustella, kun kaikki on kunnossa. Tämä johtuu lähinnä energiavaraston kustannuksista. Riittävän suuren energiavaraston rakentaminen litiumioniakkujen kanssa voi todellakin maksaa pienen omaisuuden myös keskiluokalle, puhumattakaan köyhemmistä väestöryhmistä. Mutta, litium ei ole ainoa vaihtoehto, syväsykliset lyijyhappogeeliakut voivat tarjota kustannustehokkaan energiavarastoratkaisun, jota on käytetty vuosia ja jolla on pitkä historia luotettavana energiavarastona, jopa ankarissa olosuhteissa.

  Uusiutuvan energian edut ovat kiistattomat. Sinun ei tarvitse olla tuomiopäivän profeetta nähdäksesi nykytilanteen Euroopassa. Ukrainassa ei ole jatkuvaa sähköä ja sama voisi hyvin helposti olla tilanne missä tahansa kehittyneessä maassa. Kaikki mitä sähkökatkoon tarvitaan, on myrsky. Ei tarvita edes pahoja aikeita.

  Muista tämä seuraavan kerran, kun tulee sähkökatko.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org

  Muutos 20.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa