Lisää

  Suomelta lisää tukea Ukrainaan

  Suomen ammustuotanto on kerännyt myös kansainvälistä huomiota.

  World News Network

  Suomi lähettää Ukrainaan lisää puolustusmateriaalia, valtioneuvosto kertoo tiedotteessaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti asiasta valtioneuvoston esityksestä tänään.

  Kyse on Suomen 22. puolustustarvike­apulähetyksestä Ukrainalle.

  – Lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle noin 190 miljoonaa euroa. Suomen Ukrainaan toimittaman puolustusmateriaalin yhteenlaskettu arvo on nyt 1,8 miljardia euroa, tiedotteessa todetaan.

  Apupaketti sisältää myös tuotteita, joita on hankittu kotimaiselta teollisuudelta Ukrainan tukemiseen varatulla erillisellä 30 miljoonan euron rahoituksella.

  Valtioneuvoston mukaan avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei kerrota tarkemmin operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi.

  Suomi on myös päättänyt osallistua Ukrainan aseapua koordinoivan ryhmän, Ukraine Defense Contact Groupin alla toimiviin tykistö- ja miinanraivauskoalitioihin, tiedotteessa kerrotaan. Sen mukaan kansainvälisten suorituskykykoalitioiden tarkoituksena on Ukrainan pitkäjänteinen tukeminen.

  Viime viikolla EU päätti 50 miljardin euron apupaketista Ukrainalle, joka ei kuitenkaan sisällä aseapua.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeIS

  Enemmän luettavaa