Lisää

  Tuomioistuin määräsi F-35-osien viennin Israeliin keskeytettäväksi

  Israelin puolustusministeriö kieltäytyi kommentoimasta Hollannin tuomioistuimen päätöstä.

  World News Network

  Hollannin vetoomustuomioistuin määräsi maanantaina hallituksen estämään kaiken F-35-hävittäjän osien viennin Israeliin, koska epäillään, että niitä käytetään kansainvälisen oikeuden rikkomiseen Israelin Gazan hyökkäyksen aikana.

  Tuomioistuin lausui, että valtion oli noudatettava määräystä seitsemän päivän kuluessa, ja se hylkäsi hallituksen lakimiesten pyynnön keskeyttää määräyksen täytäntöönpano, kunnes valitus on tehty korkeimpaan oikeuteen. Valtiolla on kahdeksan viikkoa aikaa valittaa päätöksestä.

  ”On kiistatonta, että on olemassa selvä riski, että vietyjä F-35-osia käytetään vakavaan kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomiseen”, tuomioistuin lausui.

  Israelin massiivinen ilma- ja maahyökkäys tiheästi asutulla Gazan kaistalla on tappanut yli 28 000 palestiinalaista Hamasin johtaman erillisalueen terveysviranomaisten mukaan ja ajanut suurimman osan 2,3 miljoonasta ihmisestä kodeistaan.

  Israel kiistää syyllistyneensä sotarikoksiin Gazaan kohdistuneissa hyökkäyksissään. Israelin puolustusministeriö kieltäytyi kommentoimasta Hollannin tuomioistuimen päätöstä.

  Muutos 13.2.2024: Korjattu kirjoitusvirhe.
  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa