Lisää

  Presidentinvaalien suurin voittaja oli Suomi

  Suomen presidentinvaali, sekä sitä edeltänyt kampanja, oli arvokas näytös maailmalle Suomesta, sekä suomalaisista parhaimmillaan.

  World News Network

  Oli hienoa katsoa presidentinvaalikampanjan loppurutistus. Se oli kahden meritoituneen, toisiaan kunnioittavan ihmisen keskinäinen mittelö, jollaista ei tähän mennessä ole vielä nähty – eikä muualla kovin nopeasti tulla edes näkemään.

  Yhdysvalloissa vallalla on täysin toisenlainen tyyli, retoriikka on täysin erilaista ja peli hyvin likaista. Diktatuureista ei tässä kannata erikseen edes mainita. Suomen presidentinvaali, sekä sitä edeltänyt kampanja, oli arvokas näytös maailmalle Suomesta, sekä suomalaisista parhaimmillaan.

  Tulevalla presidentillä on edessään vaativat ajat, tuli valituksi sitten kuka, tai kumpi hyvänsä. Alexander Stubbin vahvuudet ovat verkostoitumisessa sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Nämä vahvuudet tulevat näyttelemään merkittävää osaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassamme tulevina vuosina. Kansainvälisyys on Suomelle elintärkeää, ei pelkästään turvallisuuden näkökulmasta, vaan myös kansainvälisen kaupan suhteen.

  Haaviston vahvuuksia on niin ikään ulkopoliittinen tuntemus, Haavisto toimi Suomen ulkoministerinä vuosina 2019–2023. Haaviston vahvuuksiin lukeutuu myös empatia, ihmisläheisyys, sekä kyky keskustella asioista. Nämä jälkimmäiset eivät välttämättä ole kuitenkaan sellaisia asioita, joita vaaditaan Suomen puolustusvoimien ylipäälliköltä.

  Toki Stubbilla on myös heikkouksia. Toivotaan, että Fingrid-kaupat, ulkomaiseen omistukseen junailtu Suomen sähkönsiirtoverkko, sekä muut suhmuroinnit ja kansan aliarviointi, sekä ”vuodet maanpaossa” ovat opettaneet nöyryyttä ja että presidentillinen instituutio sai arvoisensa johtajan.

  Presidentti ei voi lausua ”Sori siitä!” Presidentin työ ei ole ’hillotolppatyö’.

  Stubb pelaa nyt täysin uudessa liigassa. Tässä liigassa ei pyydellä anteeksi tai saada toisia mahdollisuuksia, nämä asiat kun tuntuivat olevan Stubbin kampanjan teemat. Suomalaiset uskovat Stubbin vilpittömyyteen. Suomalaiset eivät ole unohtaneet, mutta suomalaiset eivät ole myöskään hölmöjä. Alexander Stubbilla on nyt kuuden vuoden näytön paikka, jossa epäonnistuessaan seuraukset voivat olla katastrofaaliset.

  On tärkeää muistaa, että presidentinvaalit ovat ohi ja Suomen uusi presidentti on Alexander Stubb. Meidän kaikkien tulisi nyt keskittyä tukemaan häntä ja toivoa hänelle onnea ja menestystä tehtävässään.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa