Lisää

  Tutkijat: Venäjä käytti ensimmäistä kertaa Zircon-hypersoonista ohjusta Ukrainassa

  Venäjä on väitetysti käyttänyt ensimmäistä kertaa hypersoonista Zirkon-ohjusta Ukrainaa vastaan iskussa Kiovaan 7. helmikuuta.

  World News Network

  Alustavasta analyysistä on päätelty, että Venäjä laukaisi Kiovaan viime viikolla hypersoonisen Zircon-ohjuksen, joka olisi ensimmäinen kerta lähes kaksi vuotta kestäneessä sodassa kun sellaista käytetään, kiovalaisen tutkimuslaitoksen johtaja sanoi maanantaina, asettaen uuden haasteen Ukrainan ilmapuolustukselle.

  Kiovan rikosteknisten tutkimusten tieteellisen tutkimuslaitoksen1 johtaja Oleksandr Ruvin sanoi Telegram-kanavallaan, että hänen instituuttinsa sai valmiiksi alustavan analyysin Venäjän hyökkäyksen ohjusten sirpaleista 7. helmikuuta.

  Hän sisälsi videon väitetystä ohjusten hylystä, jossa oli erityisiä merkkejä. ”Tässä tapauksessa näemme elementtejä, jotka ovat tyypillisiä 3M22 Zircon -ohjukselle. Moottorin ja ohjausmekanismien osissa ja fragmenteissa on erityisiä merkintöjä”, hän kirjoitti.

  Venäjän puolustusministeriö ei heti vastannut kommenttipyyntöön.

  Zirconin kantama on 1000 km ja Venäjän mukaan se kulkee yhdeksänkertaista äänen nopeutta2. Sotilasanalyytikot ovat sanoneet, että sen yliääninopeus tarkoittaa huomattavasti lyhempää reaktioaikaa ilmapuolustukselle ja kykyä hyökätä suuriin, syvällä oleviin kohteisiin.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.


  Viitteet
  1. https://kndise.gov.ua/en/
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/3M22_Zircon

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa