Lisää

  Poliisi turvaa vapun juhlintaa Lounais-Suomessa

  Lounais-Suomen poliisi varautuu tänä vuonna aurinkoisten kelien myötä vilkkaaseen vappujuhlintaan. Poliisi on läsnä ja turvaa yleistä järjestystä erityisesti suurimpien kaupunkien keskustoissa, puistoissa sekä muilla suosituilla kokoontumispaikoilla.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Poliisi valvoo lounaissuomalaisten vapunviettoa koko poliisilaitoksen alueella. Poliisi puuttuu tarvittaessa ja tapauskohtaisesti tilanteisiin, jotka aiheuttavat vaaraa tai muuta häiriötä yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

  – Jalkaudumme aktiivisesti ihmisten pariin. Jo poliisin läsnäololla voidaan estää tehokkaasti ennalta erilaisia häiriöitä ja rikoksia, kertoo ylikomisario Joni Saarimäki Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

  Lounais-Suomen poliisille on ilmoitettu etukäteen useita vapun ajan yleisötilaisuuksia. Esimerkiksi Turussa vappuaaton perinteinen ylioppilaiden lippukulkue ja Taidemuseonmäen lakitustilaisuus kokoavat keskustaan sankoin joukoin ihmisiä.

  – Poliisi varmistaa osaltaan, että kaikki vapun ajan yleisötilaisuudet sujuvat rauhallisesti, Saarimäki sanoo.

  Keskustele kotona nuoren vappusuunnitelmista

  Vappu kokoaa perinteisesti yhteen myös nuorempaa väkeä. Poliisi toivoo, että perheissä keskustellaan etukäteen lasten ja nuorten vappusuunnitelmista ja ollaan tietoisia siitä, missä ja millä tavalla nuoriso vappuaan viettää.

  – Jos nuori viettää vappuaan esimerkiksi kavereiden kanssa ulkona, on tärkeä pitää yllä tiivis keskusteluyhteys ja jutella, mitä illan aikana tapahtuu, Saarimäki sanoo.

  Poliisi on näkyvästi läsnä myös nuorten suosimilla kokoontumispaikoilla yhdessä sosiaalitoimen kanssa.

  – Puutumme matalalla kynnyksellä alaikäisten päihteiden käyttöön ja niiden hallussapitoon. Kaikista alaikäisten päihteiden hallussapitotilanteista tehdään ilmoitus sosiaaliviranomaisille, Saarimäki painottaa.

  Poliisi muistuttaa niin nuoria kuin varttuneempaakin väkeä pitämään juhlahumussa kaverista huolta.

  – Toivottavasti kaikki osaavat nauttia aurinkoisesta vapusta iloisin ilmein ja kohtuullisella määrällä simaa ja muita vappujuomia, Saarimäki sanoo.

  Lounais-Suomen poliisi toivottaa kaikille iloista ja turvallista vappua!

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa