Lisää

  Valitustuomioistuin pitää Texasin rajalain odotustilassa

  Yhdysvaltain valitustuomioistuin pitää republikaanien tukeman Texasin rajavalvontalain edelleen odotustilassa presidentti Bidenin hallinnon riemuksi.

  World News Network

  Lue taustaa: Miksi Biden pitää rajat auki ja jopa lennättää siirtolaisia maahan?
  Lue taustaa: Yhdysvalloissa pohditaan Texasin rajavalvontalain kohtaloa

  Rajavalvontalaki sallisi Texasin osavaltion viranomaisten pidättää ja asettaa syytteeseen ihmisiä, joiden epäillään ylittäneen laittomasti Yhdysvaltain ja Meksikon raja. Rajavalvontalaki, jonka presidentti Joe Bidenin hallinto on väittänyt loukkaavan liittohallituksen valtuuksia, ja jonka voimaantuloa Bidenin hallinto koittaa kaikin keinoin estää.

  Myöhään tiistaina annetussa 2-1-päätöksessä New Orleansissa sijaitsevan 5. Yhdysvaltain valitustuomioistuimen paneeli hylkäsi Teksasin pyynnön asettaa laki voimaan siksi aikaa, kunnes osavaltion valitus lain estämisestä on käsitelty.

  Laki, muodollisesti nimeltään SB4, on tullut leimahduspisteen laajemmassa taistelussa Texasin ja Bidenin hallinnon välillä rajaturvallisuudesta ja maahanmuutosta. Se tekisi laittomasta rajaylityksestä rikoksen, ja valtuuttaisi osavaltioiden tuomarit määräämään, että rikkojat poistuvat Yhdysvalloista, ja niille, jotka kieltäytyvät noudattamasta määräyksiä, määrättäisiin jopa 20 vuoden vankeustuomio.

  5th Circuitin kolmen tuomarin paneelin päätös on viimeisin kolmesta nopeasta lain asemaa koskevasta päätöksestä. Korkein oikeus oli viime viikolla antanut sen astua voimaan, mutta 5th Circuit -paneeli tunteja myöhemmin palautti Yhdysvaltain piirituomarin David Ezran helmikuussa antaman kiellon, joka esti täytäntöönpanon.

  Ezra, joka sijaitsee Austinissa, viittasi Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätökseen vuonna 2012, joka koski Arizonan lakia, jonka mukaan osavaltiot eivät voi toteuttaa liittovaltion lain kanssa ristiriidassa olevia maahanmuuton täytäntöönpanotoimia.

  5th Circuit -paneelin on määrä kuulla argumentteja osavaltion valituksen perusteista 3. huhtikuuta.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa