Lisää

  Pohjois-Pohjanmaalla rajat ylittävää tehovalvontaa

  Viranomaiset valvoivat rajat ylittävää maaliikennettä valtatie 4:llä Pohjois-Pohjanmaalla tiistaina ja keskiviikkona.

  World News Network

  Viranomaiset valvoivat rajat ylittävää maaliikennettä valtatie 4:llä Pohjois-Pohjanmaalla tiistaina ja keskiviikkona. Ne kirjasivat yhteensä kymmenen seuraamusta ja kahdeksan huomautusta, jotka liittyivät lähinnä ajo- ja lepoaikarikkomuksiin sekä kuntopuutteisiin.

  Oulun poliisilaitos, Tulli ja Rajavartiolaitos valvoivat liikennettä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaalla valtatie 4:llä 12.–13. maaliskuuta 2024. Viranomaiset keskittyivät pääasiassa rajat ylittävään maaliikenteeseen. Ne tarkistivat kuljettajien ajokunnon ja ajo- ja lepoajat, ajoneuvojen teknisen kunnon sekä asiakirjojen ja kuormituksen asianmukaisuuden. Lisäksi viranomaiset pyrkivät paljastamaan oheisrikoksia, kuten salakuljetuksia, veropetoksia, huumausainerikoksia, ihmiskauppaa sekä laitonta maahantuloa.

  49 kotimaista ja 23 ulkomaista ajoneuvoyhdistelmää

  Viranomaiset tarkastivat 49 kotimaista ja 23 ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää. Viranomaiset tarkastivat seitsemän vaarallisia aineita kuljettavaa ajoneuvoa, punnitsivat kymmenen ajoneuvoa, tekivät teknisen tienvarsitarkastuksen kolmelle ajoneuvolle ja tarkastivat 23 henkilön maassaoloedellytykset. Tulli tarkasti 48 ajoneuvon polttoaineet.

  Viranomaiset kirjasivat viisi sakkoa, viisi liikennevirhemaksua ja kahdeksan kirjallista huomautusta, jotka liittyivät pääasiassa ajo- ja lepoaikarikkomuksiin sekä ajoneuvojen puutteelliseen kuntoon. Viranomaiset takavarikoivat 3,8 kilogrammaa nuuskaa ja 3 600 savuketta. Tulli kirjasi nuuskaa ja savukkeita kuljettaville sakon.

  Viranomaiset palauttivat yhden ruotsalaisen ajoneuvoyhdistelmän takaisin Ruotsiin, koska sillä ei ollut voimassa olevaa liikennelupaa. Eräässä ulkomaisessa ajoneuvoyhdistelmässä oli puutteellisesti sidottu paperirullalasti.

  Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyö

  Valvontatapahtumaan osallistui partioita Oulun poliisilaitoksen liikenneyksiköstä Oulusta, Kajaanista ja Jokilaaksoista sekä Rajavartiolaitoksesta ja Tullista.

  Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyön eli PTR-yhteistyön perustana on laki poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta. PTR-yhteistoiminnalla viranomaiset pyrkivät ennen kaikkea toimintojensa yhteensovittamiseen siten, että toiminta on tarkoituksenmukaista, tehokasta sekä taloudellista. Viranomaiset järjestävät säännöllisesti PTR-yhteisvalvontaiskuja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa