Lisää

  Intiassa kovennetaan turvatoimia viljelijöiden protestin alla

  Intian pääkaupungissa New Delhissä poliisi on pystyttänyt barrikadeja, lisännyt turvatoimia ja varoittanut liikenneruuhkista torstaina 14. maaliskuuta 2024, kun tuhansien protestoivien viljelijöiden odotetaan saapuvan mielenilmaukseen vaatimaan korkeampia viljan hintoja.

  World News Network

  Lue taustaa: Intian poliisi käyttää kyynelkaasua maanviljelijöitä vastaan

  Intian pääkaupunki New Delhi on lisännyt turvatoimia maanviljelijöiden suunnitteleman mielenilmauksen alla. Mielenosoittajat vastustavat hallituksen maatalouslakeja, joita he pitävät haitallisina heidän elinkeinolleen.

  Tuhannet maanviljelijät aloittivat viime kuussa ”Delhi Chalo” (Mennään Delhiin) -marssin vaatiakseen korkeampia minimihintoja sadolleen, mutta kyynelkaasulla ja vesitykeillä aseistetut poliisit pysäyttivät heidät noin 200 kilometriä pääkaupungista pohjoiseen, missä he ovat olleet leiriytyneinä siitä lähtien.

  Mielenosoittajat, joista suurin osa kuuluu pohjoiseen Punjabin osavaltioon, ovat kehottaneet maanviljelijöitä eri puolilla maata kerääntymään Delhin ikoniseen Ramlila Maidaniin torstaina tehostamaan kampanjaansa, vain viikkoja ennen yleisvaaleja.

  Poliisi on sallinut 5 000 maanviljelijän kokoontumisen, mutta maanviljelijöiden johtajat sanoivat, etteivät he voi luvata, että tätä rajaa noudatetaan, paikalliset tiedotusvälineet raportoivat.

  ”Valtava joukko ihmisiä kaikista Intian osista odotetaan osallistuvan mielenosoitukseen”, Delhin poliisi sanoi keskiviikkona antamassaan liikennetiedotteessa.

  Mielenosoitus järjestetään vain viikkoja ennen toukokuun loppupuolelle jatkuvia kansallisia vaaleja, joissa pääministeri Narendra Modi tavoittelee harvinaista kolmatta kautta.

  Maanviljelijöiden mukaan ainakin yksi mielenosoittaja on kuollut yhteenotoissa poliisin kanssa ja kymmeniä muita on loukkaantunut.

  Samankaltainen, vuoden mittainen mielenosoitus kaksi vuotta sitten, pakotti Modin kumoamaan joitain maatalouden uudistuslakeja hänen suurimmassa poliittisessa tappiossaan.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa