Lisää

  Puolalaiset maanviljelijät sulkivat Ukrainan rajan

  Kaikki Ukrainan rajanylityspaikat suljettiin lähes täydellisesti ja satamissa ja teillä oli häiriöitä valtakunnallisesti.

  World News Network

  Lue taustaa: Traktorit valtasivat Prahan keskustan
  Lue lisää: Tšekin ja Slovakian viljelijät tukkivat rajoja
  Lue lisää: Vihaiset maanviljelijät ryntäsivät Pariisin maatalousnäyttelyyn
  Lue lisää: Puola harkitsee Ukrainan elintarvikkeiden laajempaa kieltämistää
  Lue lisää: Puolalaiset viljelijät uhkaavat pysäyttää maan poliisin aggression jälkeen
  Lue lisää: Tšekkiläiset maanviljelijät levittivät lantaa Prahan kaduille

  Puolalaisten maanviljelijöiden mielenosoitukset herättivät vihaa naapurimaassa Ukrainassa tiistaina, kun mielenosoittajat saartoivat rajan ja avasivat rautatievaunut päästääkseen viljan valumaan ulos. Kiova kehotti Euroopan komissiota ryhtymään voimakkaisiin toimiin sen jälkeen.

  Varsova on tukenut kiivaasti Kiovaa sen taistelussa vuonna 2022 käynnistetyn Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen torjumiseksi. Epäreilusta kilpailusta valittaneiden maanviljelijöiden protestit ovat kuitenkin kiristäneet suhteita, jotka olivat jo entuudestaan kärjistyneet sen jälkeen, kun rekkakuljettajat sulkivat rajanylityspaikat vuoden vaihteessa.

  Maanviljelijöiden tiistaiset mielenosoitukset merkitsivät aiempien mielenosoitusten eskalaatiota. Kaikki Ukrainan rajanylityspaikat suljettiin lähes täydellisesti ja satamissa ja teillä oli häiriöitä valtakunnallisesti.

  Videolta näkyi, kuinka mielenosoittajat avasivat junavaunuja Medykan rajanylityspaikalla ja valuttivat viljan raiteille.

  ”Ukrainalaisen viljan levittäminen rautateille on toinen poliittinen provokaatio, jonka tarkoituksena on jakaa kansakuntiamme”, Ukrainan varapääministeri Oleksandr Kubrakov sanoi viestipalvelu X:ssä.

  Ukrainan talousministeri Julia Svyrydenko sanoi, että Kiova on ilmoittanut Euroopan komissiolle puolalaisten mielenosoittajien toimista Ukrainan rajalla ja odottanut voimakasta vastausta. Maatalousministeri Mykola Solskyi sanoi, että vilja oli matkalla Saksaan, eikä se olisi päässyt Puolan markkinoille.

  Maanviljelijät kaikkialla Euroopassa ovat osoittaneet mieltään useasta asiasta, mukaan lukien Euroopan unionin ilmastonmuutoksen torjuntatoimien heille asettamat rajoitukset ja heidän mukaansa epäreilusta kilpailusta ulkomailta, erityisesti Ukrainasta, sen jälkeen, kun EU päätti vuonna 2022 luopua Ukrainan elintarvikkeiden tuontitulleista.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa